Tutkimus

Artikkelin kirjoittamista ja yhteisöllisyyden sekä tutkijaidentiteetin löytymistä

Olen ollut kevään osittaisella opintovapaalla. Päivä viikossa tutkimukselle on jo jotakin, etenkin kun sen yhdistää viikonloppuun tai vuosilomapäiviin. Minulle tutkimuksen ja työn vuorottelu on sopinut loistavasti.

Aiemmin kerroin aineistostani, jonka sain vuoden vaihteessa litteroitua. Potilas- ja kansanterveysjärjestöjen urakertomukset ovat ihan supermielenkiintoisia ja on ollut innostavaa tutustua niihin.

Teen artikkeliväitöskirjaa ja alkuvuoden olen työstänyt ensimmäistä artikkelia. Alustava luonnos on valmis ja jännityksellä odottelen millaisia kommentteja saan seminaarissa. Joka tapauksessa työtä on paljon edessä, mutta yksi etappi tämäkin on. Olen asettanut itselleni dediksiä ja seuraava tavoite on saada artikkeli alkusyksystä lähetettyä kohdelehteen. Tiedän siis mitä teen ensi kesänä.

Maaliskuussa esittelin ensimmäisen artikkelin suunnitelmia Sosiologipäivillä. Oli hienoa, että kansalaisyhteiskuntatutkimukselle oli kokonaan oma työryhmänsä, eikä omaa esitystä tarvinnut yrittää väkisin sovittaa johonkin työryhmään. Työryhmässä käyty keskustelu oli mielenkiintoista ja auttoi minua eteenpäin. Työryhmän abstraktit löytyvät täältä.

Esitykseni aihe oli Miten järjestöjohtajaksi tullaan? Sote-järjestöjen johtajien urakertomukset. Tässä ensimmäisessä artikkelissa keskityn siis uranäkökulmaan. Alustavasti olen muodostanut järjestöjohtajien uratyyppejä. Olen uppoutunut Työurien kaaosteoriaan ja tutustunut hieman myös systeemisyyteen ja kompleksisuusajatteluun.

Tohtorikoulutusta aloittaessani syksyllä 2020 olin ihan pihalla kaikesta: niin tutkimuksen tekemisestä kuin yliopistomeiningistä yleisemminkin. Nyt olen löytänyt yhteisöllisyyttä ja ilahtunut auttamisen halusta, jota olen kohdannut. Ja onhan se luksusta, että nykyään saa fyysisesti mennä yliopistolle ja tavata ihmisiä!

Mukavalta tuntuu profiloitua ja identifioitua järjestöjohtamisen tutkijaksi. Aloittelevaksi ja osa-aikaiseksi sellaiseksi, mutta kuitenkin. Kenttä on pieni ja aiheeseen tutkimusnäkökulmasta perehtyneitä on vain muutamia. Seuraavaksi tämä tutkijatyyppi pitää yhdessä järjestöjohtamisesta väitöstutkimuksen tehneen Kimmo Lindin kanssa järjestöjohtamista käsittelevän työpajan Kansalaistoiminta.NYT – tutkimus- ja kehittämispäivässä.
***

Lukuvinkkejä:
Johtaminen kompleksisessa maailmassa — Viisautta pirullisten ongelmien kohtaamiseen (kirja)

Työura: yksilön valintoja vai monimutkaista kehkeytymistä? (Anu Järvensivun ja Jutta Pulkin tieteellinen artikkeli, jossa on sovellettu työurien kaaosteoriaa)

Photo by Amador Loureiro on Unsplash

0 comments on “Artikkelin kirjoittamista ja yhteisöllisyyden sekä tutkijaidentiteetin löytymistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: