Johtaminen Tutkimus

Järjestöjohtamista tutkimassa

”Ai, saako siitä palkkaakin?”
”Teetkö sitä ihan kokopäiväisesti?”

Nämä eivät ole harvinaisia kysymyksiä järjestöjohtajille. Johtamisen ajatellaan olevan yrityksen tai julkisorganisaation johtamista. Järjestöjohtaminen on vähemmän tunnettua ja vähemmän tutkittua.

”Samaa johtamista se on järjestöissä kuin muillakin sektoreilla!”

Vai onko? Järjestöjohtamisen erityisyys on kiinnostanut minua viisitoista vuotta, eli niin kauan kuin olen järjestöjohtajana toiminut. Vaikka järjestöjohtamisessa on luonnollisesti myös geneerisiä piirteitä, on järjestöjohtaminen erityistä ja erityisen vaativaa.

Väitöstutkimus järjestöjohtajien urakertomuksista

Kiinnostus aiheeseen konkretisoitui emba-opintojen myötä julkaisuksi järjestöjen strategisesta johtamisesta. Kartoitin järjestöjohtamisen tutkimusta ja havaitsin sen vähäiseksi. Innostus tutkimiseen ja havaitsemani aukko tutkimuskentässä toimivat kimmokkeena hakea tohtorikoulutukseen.

Olen syksyllä 2020 aloittanut Tampereen yliopiston Yhteiskuntatutkimuksen tohtoriohjelmassa, sosiaalipolitiikan tutkimusalalla. Teen tutkimusta sivutoimisesti työni ohessa. Tutkimukseni nimi on (ainakin tämänhetkisen tutkimussuunnitelman mukaan) Miten järjestöjohtajaksi tullaan? Sote-järjestöjen johtajien urakertomukset.

Keskustellaan ja jaetaan tietoa!

Tavoitteenani on paitsi tuottaa tietoa, myös kehittää järjestöjohtamista ja herättää keskustelua siitä. Ajattelen, että laadukas johtaminen auttaa järjestön tavoitteiden toteutumisessa sekä lisää työhyvinvointia. Tärkeitä tavoitteita molemmat.

Avaan jatkossa täällä blogissa tutkimukseen liittyviä asioita ja kerron tutkimuksen etenemisestä. Bloggaukset löytyvät kategoriasta tutkimus. Pysy siis kuulolla, jos järjestöjohtamisen kehittäminen ja tutkimus kiinnostavat!

Kaikenlaiset verkostot, yhteistyökuviot ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita. Kannan korteni kekoon vinkkaamalla lopuksi kahdesta tuoreesta sote-järjestöjen johtamista käsittelevästä väitöskirjasta:

***

Anne Lindfors 2020: Miksi olemme olemassa – Järjestön strateginen johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä.

Photo by Patrick Tomasso on Unsplash

2 comments on “Järjestöjohtamista tutkimassa

  1. Hei, tosi mielenkiintoinen ja kiinnostava aihe järjestöjohtamisen kehittäminen ja tutkimus! Haluan olla mukana kuulemassa, itse toiminut toiminnanjohtajana järjestömaailmassa 20 vuotta, joten tällainen tutkimus herättää kiinnostusta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: