Järjestöt Johtaminen Tutkimus

Julkaisu: Järjestön strateginen johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä

Järjestöt elävät suurten muutosten aikaa. Voidaan jopa sanoa käynnissä olevan suurin sosiaali- ja terveysjärjestöjä koskeva muutosaalto sitten niiden syntymisen. On syytä katsoa tulevaisuuteen ja pohtia mihin järjestöjen on hyvä nyt ja tulevaisuudessa varautua.

Mikä on järjestön paikka osana sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuutta?

Miten tämä paikka saavutetaan strategisen johtamisen avulla?

Näihin kysymyksiin etsin vastauksia raportissa Miksi olemme olemassa – Järjestön strateginen johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä. Syöpäjärjestöjen julkaisusarjassa ilmestynyt raportti perustuu Sosiaali- ja terveysjohtamisen EMBA-opintojeni kehittämistehtävään.

Aineistona on kirjallisuuden lisäksi Tarttumattomat sairaudet -verkostoon kuuluvien järjestöjen johtajien haastatteluja. Kirjallisuuden ja haastattelujen pohjalta muodostuu kuva tulevaisuudesta ja toimintaympäristön muutoksista sekä järjestön strategisen johtamisen mallinnus.

Jatkossa peruskysymystä pitää määrittää yhä voimakkaammin. Kuka me oikeastaan halutaan tässä maailmassa olla. Miksi me olemme olemassa?

– Haastateltu järjestöjohtaja

Toivon raportin ja järjestön strategisen johtamisen mallin herättävän keskustelua. Tarkoituksenani on myös avata sekä järjestöjohtamisen mallia, että muita raportissa esiin tulleita teemoja tarkemmin. Linkit kirjoituksiin löytyvät tämän sivun alaosasta.

Miten muuttuvassa toimintaympäristössä johdetaan järjestöä niin, että ei unohdeta sen identiteettiä, mutta jossa kyetään uudistumaan ja kehittymään? Näihin kysymyksiin tämä työ vastaa.

– Dosentti Jorma Niemelä

Lue lisää:

0 comments on “Julkaisu: Järjestön strateginen johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: