Kulttuuri

Keikoilla kannattaa käydä

Täällä kastanjapuut ympärillä kukkii / ja kaikki on erilaista kuin Klovharun saaren yllä meille naurava kuu / ja hiljalleen häipyy askeleet / pitkää vaaleaa tietä kotiin

Aamulla mielessä soivat biisit ovat minulle merkki hyvästä keikasta. Tietäjät tietävät, että kastanjapuista lauletaan eilen Tampereen Klubilla esiintyneen Lasten Hautausmaan kolmannen levyn kappaleessa Tove.

Uutta ja yllättävää

Live-musiikin pitää mennä tunteisiin. Haluan itkeä, nauraa, unohtaa kaiken muun. Kuvamuistot säilön Instagramiin, elämykset sydämeen.

En halua kuulla keikalla toisintoa levystä. Minulle kriteeri hyvälle keikalle on, että biiseistä löytyy livenä jotain uutta, yllättävääkin.  Joskus jokin levyllä huomiotta jäänyt biisi nousee esiin. Eilen se oli lavalla trioniskalaukausmaiseen mahtipontisuuteen kohonnut Lasten Hautausmaan ensimmäisen levyn Susien lauma.


Uusia suosikkeja etsimässä

Käyn aika paljon kuuntelemassa musiikkia. Valitsen keikat yksinkertaisesti sen mukaan, mikä musiikki minua koskettaa. Lähes aina se on suomalaista – joskus punkkia, useimmiten jotain, jota en osaa määritellä ja joka ei ehkä noudata mitään genrerajoja.

Viihdyn paremmin pienemmissä keikkapaikoissa, vähän tuntemattomampia bändejä kuunnellen. Kestosuosikkien lisäksi etsin aina uusia (saa vinkata!). Onneksi Tampereella on hyvä tarjonta niin keikkapaikoista, keikoista, kuin paikallisista bändeistä ja musiikintekijöistäkin.

On vain lähdettävä

Keikoille on päästävä säännöllisesti, jo parin viikon tauko aiheuttaa vierotusoireita. ”Mitä olisi elo ilman livekeikkoja? No ainakin hemmetin paljon tylsempää ja kokemusköyhempää,”, sanotaan osuvasti 14.2. vietettävän Valtakunnallisen Keikkapäivän esittelyssä.

Joskus joku ihmettelee, miten jaksan käydä keikoilla. No, on vaan vastustettava kotisohvan kutsua ja lähdettävä. Suosittelen!

 

Lue myös: I´m alive – Astrid Swan teki musiikkia syövästä, pelosta ja toivosta

 

0 comments on “Keikoilla kannattaa käydä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: