Johtaminen Työelämä

Suomen paras pomo -finalisteja yhdistää kolme ominaisuutta

Suomen paras pomoHelsingin Sanomat on etsinyt syksyn ajan Suomen parasta pomoa. Ehdotusten joukosta valittiin viisi finalistia:

Finalistit työskentelevät hyvin erilaisissa organisaatioissa ja heidän taustansa ovat keskenään erilaisia. Osa heistä on työuransa alusta lähtien tähdännyt esimiestyöhön, osa ajautunut johtajaksi. Eroavaisuuksista huolimatta löysin finalisteisteista kolme yhteistä piirrettä.

  • Halu kehittyä johtajana
    Kukaan ei ole koskaan valmis tai täydellinen johtaja. Ihmisten ja organisaation johtaminen on erittäin haastavaa ja aina riittää oppimista. Finalistit ovat kaikki innostuneita ja motivoituneita kehittymään yhä paremmiksi johtajiksi.
  • Kyky ammentaa johtamisoppia luovasti
    Kun motivaatio johtajana kehittymiseen on kohdillaan, löytyy oppia hyvin monenlaisista tilanteista. Osa finalisteista on osallistunut johtamisvalmennukseen, mutta hyviä oppimisen paikkoja löytyy myös joukkueurheilusta, urheiluvalmennuksesta, lasten kanssa toimimisesta, psykologian pääsykoekirjoista, armeijasta, johtamisoppaista ja omilta esimiehiltä.
  • Itsetuntemus ja aitous
    Johtaja joutuu joskus tekemään tiukkoja päätöksiä. On kuitenkin tärkeää, ettei piiloudu naamion tai roolin taakse, vaan on oma aito itsensä. Tätä finalistit korostavat. Tunteita saa ja pitää näyttää niin onnistumisten kuin huonojen uutistenkin aikaan. Hyvän johtajan itsetuntemus on kohdillaan.

Mitä järkeä tässä kisassa on?

Työntekijät ovat saaneet ilmiantaa kisaan pomonsa. Voisiko tässä olla ristiriitaa? Voiko valituksi tulla kiva tyyppi – pomo, joka ajaa työntekijöiden asioita välittämättä organisaation tuloksesta? Tämä tuskin on mahdollista. Johtajan tärkein tehtävä on turvata organisaation menestys ja sitä kautta varmistaa, että työntekijöillä on työpaikka jatkossakin. Pomo, jonka tavoitteena on pelkästään se, että kaikilla on kivaa, ei ole hyvä johtaja, ei edes alaistensa mielestä.

Entä voidaanko aidosti ratkaista, kuka on Suomen paras pomo? Ei tietenkään, mutta mielenkiintoisen läpileikkauksen erilaisiin johtajiin ja johtamistapoihin tämä kisa tarjoaa. Mistä mahtaa kertoa esimerkiksi se, että finalisteista neljä on naisia? Entäpä olikohan kisaan ehdotettujen joukossa olla järjestöjohtajia?

Suomen paras pomo valitaan yleisöäänestyksellä ja kilpailun tulos julkistetaan 17.12.2015.

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

0 comments on “Suomen paras pomo -finalisteja yhdistää kolme ominaisuutta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: