Järjestöt Some

SuomiAreena: yksinäisyyttä ja yhteistyötä

DSC_0550

Pohdin aiemmassa bloggauksessani mitä on yksinäisyys. SuomiAreenassa keskusteltiin yksinäisyydestä. Olin Maaret Kallion kanssa Lauri Karhuvaaran haastattelussa, jossa pohdittiin muun muassa RAY:n tekemän tutkimuksen tuloksia, joiden mukaan Suomessa yksinäisimpiä ovat nuoret aikuiset. Keskustelussa puhuttiin myös lapsettomuudesta. Videoitu keskustelu löytyy täältä.

DSC_0593Yksinäisyys oli aiheena myös paneelikeskustelussa, johon osallistuivat RAY:n toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, kansanedustaja Annika Saarikko, eduskunnan puhemies Maria Lohela, psykoterapeutti Maaret Kallio ja HelsinkiMission apulaistoiminnanjohtaja Sari Vapaavuori. Oli ilo ja suuri kunnia päästä mukaan paneeliin. Inhimilliset uutiset teki koosteen keskustelusta.

Maaret Kallio kuvaili koskettavasti mistä yksinäisyydestä oikeastaan on kyse ja korosti vuorovaikutustaitojen opettelemisen merkitystä. Sari Vapaavuori kertoi HelsinkiMission tekemästä laajasta auttamis- ja vapaaehtoistoiminnnasta. Velipekka Nummikoski oli saapunut Helsingistä Poriin pyörällä. Hän tutustui matkan varrella erilaisiin järjestöihin ja toi niistä terveisiä ja ideoita yksinäisyyden vähentämiseen.

Omissa puheenvuoroissani toin esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä paitsi autettaville henkilöille, myös vapaaehtoisille itselleen. Sosiaalisesta mediastakin puhuttiin ja kerroin kuinka some toimii Simpukassa tärkeänä yhteisöllisyyden lisäämisen kanavana.

Paneelissa oltiin yksimielisiä järjestöjen merkityksestä yksinäisyyden torjumisessa. Ilahduttavasti niin Annika Saarikko kuin Maria Lohelakin myönsivät, että järjestöjen toiminta vaatii resursseja ja että yhteiskunnan tehtävänä on taata järjestöille riittävät toimintaedellytykset.

2015-07-16 16.22.39SuomiAreena on paljon muutakin kuin haastatteluja ja paneelikeskusteluja. Simpukka esittäytyi neljän muun järjestön kanssa kolmipäiväisellä kansalaistorilla. Iso kiitos SOSTElle ja RAYlle, että pääsimme mukaan!

Antoisinta SuomiAreenassa oli ihmisten tapaaminen. Kansalaistorilla tapasimme paljon väkeä ja erilaisissa tilaisuuksissa tuli juteltua niin järjestöihmisten kuin yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa. Järjestösome-drinksuilla kävi kahden päivän aikana viitisenkymmentä henkilöä. Tapaamisten tunnelmia voi aistia ViestintäPirittan Instagram-tililtä.

Kohtaamisissa löytyi paljon yhdistäviä aiheita ja syntyi monenlaisia ideoita ja uusia yhteistyökuvioita. Ensi vuonna SuomiAreenan teemana on kansalaistoiminta. Sote-järjestöt ovat luonnollisesti tätä vuotta vahvemmin ja näkyvämmin mukana ensi kesänä – #yhdessä, totta kai!

1 comment on “SuomiAreena: yksinäisyyttä ja yhteistyötä

  1. Paluuviite: Voiko somen avulla poistaa yksinäisyyttä? | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: