Johtaminen Some

Johtaja viestii – myös sosiaalisessa mediassa

Kansiot

Johtaja, tule pois poterostasi ja opettele viestimään aktiivisesti! kehottaa Esa Lehtinen. Hän käsittelee johtajan viestintää hyvin ja perusteellisesti. Nostaisin bloggauksesta esiin tunneälyn, inhimillisyyden, empatian ja taidon kuunnella. Piirteitä, joita ei perinteisesti johtajan tekemään viestintään liitetä. Mielenkiintoinen on myös Lehtisen esittelemä jako kolmeen sisäkkäiseen viestintäkehään: ydin-, esimies- ja organisaatiokehään.

Viestintää ei aina mielletä johtajan ydinosaamisalueeksi. Lehtinen mainitsee reaaliaikaisen viestinnän ja sosiaalisen median tuoman paineen, jotka saavat tulevaisuudessa rekrytoijatkin painottamaan valittavan johtajan viestintätaitoja. Pomon somekokemattomuus voi olla este, bloggaa myös Johannes Karjula.

Karjula on tutkinut aihetta gradussaan. Hänen mukaansa se, ettei organisaatio hyödynnä riittävästi sosiaalista mediaa, johtuu yleensä johtajan omasta some-kokemattomuudesta. Jos johtaja ei itse aktiivisesti käytä sosiaalista mediaa, ei hän myöskään näe se hyötyjä eikä osaa johtaa organisaation some-läsnäoloa. Pahimmillaan sosiaalinen media nähdään vain turhana aikasyöppönä. Marko Suomi ehdottaa blogissaan ratkaisuksi aikapulaan pieniä askeleita ja intervalleja.

Ilokseni olen huomannut, että järjestöjohtajat ovat löytäneet somen hyödyt ja aktivoituneet erityisesti Twitterissä. Yhä edelleen on silti paljon some-epäilijöitä. Kirjoitin aiheesta Viestintä-Pirittan blogiin: Mitä hyötyä somesta on järjestöjohtajalle.

Sosiaalinen media ei ole mikään erillinen linnake. Sielläkään ei voi vain toitottaa oman organisaation asiaa. Sielläkin tarvitaan Lehtisen esiin nostamia monipuolisia viestintätaitoja, ei vähiten taitoa kerätä tietoa, kuunnella muita ja olla aktiivisessa vuorovaikutuksessa.

 

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

0 comments on “Johtaja viestii – myös sosiaalisessa mediassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: