Järjestöt Johtaminen

Miksi #Twitter?

Twitter_logo_blueKeskustelin Twitterissä @Piritta:n ja muutaman muun kanssa sosiaalisen median trendeistä järjestöille (erinomainen bloggaus #muuten). Päädyimme ihmettelemään miksi niin harva sosiaali- ja terveysjärjestön johtaja on aktiivisesti läsnä Twitterissä. Pohdimme myös miksi järjestöjen #some-viestintä on usein a) kasvotonta ja b) yhden henkilön varassa. Onneksi tilanne on @Piritta:n mukaan muuttumassa:

Sosiaalinen media ei ole enää irrallinen osa järjestön viestintää ja markkinointia, vaan siitä tulee kiinteä osa järjestön koko toimintaa. Yhä useammat järjestöjohtajat tulevat esiin viestimällä omalla nimellään ja kasvoillaan eri some-kanavissa. Jäseniä aktivoidaan jakamaan tietoa sosiaaliseen mediaan järjestötapahtumista.

Yksissä tuumin päätimme houkutella lisää järjestötoimijoita (ja toki kaikkia muitakin) Twitteriin. Tässäpä muutama syy, miksi minä pidän Twitteristä:

 • Voi #keskustella kenen tahansa kanssa. Olen esimerkiksi pohtinut @pekkasauri:n kanssa julkisen sektorin ja järjestöjen #somekäytäntöjä, @PauliAS:n kanssa juttelin #innostumisesta. @TerhiMylleri:n kanssa kävimme joku ilta syvällisen keskustelun #onnellisuudesta. @opp6 kertoi minulle #järjestöyhteistyöstä  #Tampereen kaupungin kanssa. @markosuomi taas vastasi perusteellisesti, kun ihmettelin mitä #yhteisömanagerit oikein tekevät.
 • Oma #ajattelutapa ja #osaaminen laajenevat. Twitterin myötä olen saanut tietoa aiheista ja aloilta, jotka ennen sujuvasti sivuutin, esimerkkeinä vaikkapa #markkinointi ja #digitalisaatio. Erityisen hyvin Twitterissä ovat esillä myös #johtaminen ja #työelämä.
 • #Verkostoituminen on helppoa. Twitteristä löytää innostavia ihmisiä, joilla on mielenkiintoisia näkemyksiä. Seuraan esimerkiksi @annamun:ia, joka on järjestöuudistaja partiomaailmasta. Twitterin avulla olen saanut lukijoita ja kommentoijia #pelastamaailma-blogille ja jäseniä Naisten johtajaverkosto nro 1:een.

Alkuun pääseminen on aina hankalaa, mutta Twitterin haltuunotto kannattaa. Ja kaikille teille, joilla ”ei ole aikaa olla Twitterissä”:

 • Meillä kaikilla on kaiketi ihan yhtä paljon aikaa käytössämme.
 • Aika monen työhön kuuluu ajan hermolla pysyminen ja kehittäminen.  Twitter ei ole vain huvittelua, se on monelle tarpeellinen työväline.
 • Useimmilla on luppoaikaa esim. bussimatkoilla tai tv-ohjelmia toisella silmällä seuratessa. Twitterin mobiilisovelluksen avulla käyttö on helppoa ja nopeaa.

Innostuitko? Sitten vaan Twitter-tiliä avaamaan! Parhaiten oppii tekemällä, mutta ohjeistuksiakin on. Kyselin Twitterissä hyviä ohjeistuksia, alla muutama. Kiitos vinkeistä @OjalaHeikki, @MattiLinnanahde, @eevakiuru ja @dinkamaria!

Bonuksena vielä muutama suositus mielenkiintoisista seurattavista (kaikkien edellä mainittujen lisäksi):

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

6 comments on “Miksi #Twitter?

 1. Hyvä, informatiivinen ja kannustava Twitter-teksti, kiitos Anne! Kiitos myös maininnoista, lainauksesta ja blogini linkityksestä mukaan. Lisään Twitter-opaslistalle vielä yhden oman Twitter-koosteeni: Slideshare-esitystäni on pariinkin otteeseen kehuttu hyväksi ohjenuoraksi Twitterin käyttöä aloittaville. Bonarina mukana on vähän johdantoa Vine-videoiden käyttöön. http://www.slideshare.net/Piritta/nin-kytt-twitteri-ja-vinesovellusta-update-26022013

  Tykkää

  • Kiitos, Piritta! Linkkaamasi esitys on perusteellinen ja oikein hyvä. Plussaa erityisesti havainnollistamisesta. Nyt ei pitäisi Twitterin haltuunoton olla ohjeistuksesta kiinni!

   Tykkää

 2. Paluuviite: Miten olla tavoitteellisesti läsnä #some :ssa olematta tietoahmija? #tietoläski | Walk Among Digital

 3. Paluuviite: Ei mulla ole aikaa! | Pelasta maailma

 4. Paluuviite: Järjestöjohtajat Twitteriin! #johtajasome | Pelasta maailma

 5. Paluuviite: Pelasta maailma 1 vee – Näin perustin blogin | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: