Johtaminen Työelämä

Naisten johtajaverkosto nro 1

EtsivatoimistoNimien keksiminen on vaikeaa. Miten saada kiteytettyä projektin ajatus lyhyeen, informatiiviseen ja kiinnostavaan pakettiin?

Nuorten naisjohtajien verkosto tarvitsi nimen. Olkoon verkosto päättäväisen, sisukkaan ja optimistisen Mma Ramotswen jalanjäljissä Naisten johtajaverkosto nro 1. Etsivätoimisto sai alkunsa Mma Ramotswen ideasta:

Aion perustaa etsivätoimiston. Gaboroneen. Siitä tulee Botswanan paras etsivätoimisto. Etsivätoimisto numero yksi.

Lakimies epäili hanketta: ”Voivatko naiset sitä paitsi olla yksityisetsiviä? ”Juuri naisethan tietävät parhaiten, mitä ympärillä tapahtuu. Naisilla on silmät päässä,” sanoi Mma Ramotswe. ”Kyllä, pitää paikkansa. Naiset näkevät enemmän kuin miehet. Se on yleisesti tiedossa,” myötäili lakimies. Siihen Mma Ramotswe totesi:

No niin, kun ihmiset sitten huomaavat kyltin, jossa lukee NAISTEN ETSIVÄTOIMISTO NRO 1, mitä he ajattelevat? He ajattelevat, että nuo naiset vasta tietävät, miten asiat ovat.

Ja siitä lähtien on etsivätoimisto ratkonut monenlaisia toimeksiantoja. Aina ei ole ollut helppoa, mutta Mma Ramotswen vahvan vision, vankkumattomien arvojen ja sinnikkään työn ansiosta etsivätoimisto on saanut hyvän maineen ja paljon asiakkaita.

Naisten johtajaverkosto nro 1 on herättänyt jo ihan mukavasti kiinnostusta: mukaan on ilmoittautunut kymmenkunta naista Helsingistä Tornioon. Mukana on mm. ruokakauppias, sosiaalitoimiston esimies, järjestöjohtaja, yksityisen palvelukodin vastaava ohjaaja ja it-puolen yrityksen esimies.

Valintakriteerit ovat herättäneet keskustelua: kuinka nuori on riittävän nuori ja kuinka määritellään johtaja. Verkosto voi alkuun päästyään itse määrittää jäsenyyden reunaehdot, mutta tässä kohtaa voitaneen noudattaa periaatetta: mielummin liian väljät kuin liian tiukat kriteerit. Positiivinen asenne, halu verkostoitua vertaisten kanssa ja into kehittyä johtajana olkoot tärkeimmät kriteerit.

Verkoston suljettu Facebook-keskusteluryhmä löytyy osoittesta https://www.facebook.com/groups/naistenjohtajaverkostonro1/

Tervetuloa mukaan!

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

4 comments on “Naisten johtajaverkosto nro 1

  1. Paluuviite: Nuorten naisjohtajien verkosto | Pelasta maailma

  2. Paluuviite: Miksi #Twitter? | Pelasta maailma

  3. Paluuviite: Tarvitaanko johtajaa? | Pelasta maailma

  4. Paluuviite: Vinkkejä järjestöjohtajien verkostoitumiseen | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: