Elämä

Rautaa ilmaan

Mitä tehdä, kun päässä on sata ajatusta? Miten nollata työpäivän kiire? Mistä apua, kun uni ei tule ja rentoutuminen ei onnistu? Minä tartun kahvakuulaan. Kahvakuulaurheilun pioneerin, hyvinkääläisen Marko Suomen blogin nimikin sen jo kertoo: Totuus löytyy raudasta. 16 kilon kahvakuula painaa 16 kiloa. Siihen voi aina luottaa, niin hyvinä kuin huonoina päivinä.

Pidän kahvakuulaurheilusta, koska siinä voi haastaa itsensä. Ennen ajattelin olevani heiveröinen ja voimaton. Nuorempana olin harrastanut pikajuoksua ja muita nopeutta vaativia lajeja. Kun aloin treenata kahvakuulaurheilua huomasin, että tässähän voi kehittyä. Fyysinen voima on tuonut mukanaan myös henkistä voimaa. Ja parasta on se, että kisaamalla voi asettaa itselleen mitattavia tavoitteita ja huomata edistyvänsä.

Eilen osallistuin Suomen kahvakuula ry:n järjestämiin tempauskisoihin Nokialla Kuntotehdas Punaisessa Ovessa. Tässä kohtaa on ihan pakko hehkuttaa tällä viikolla vuoden täyttänyttä Kuntotehdasta ja sen mainiota coachia, tehdaspäällikkö Joonas Koskista. Salilla on kaikki mitä tarvitaan tehokkaaseen ja tulokselliseen treeniin, mutta ei mitään ylimääräistä. Kyseessä on varsinainen reilun kaupan kuntosali: käymällä Kuntotehtaalla kannatat pienyrittämistä, etkä maksa mistään ylihienoista saunaosastoista. Ja aivan mahtavaa porukkaa salilla käy, tsekkaa vaikka Facebookista. Minäkin kävisin, jos a) asuisin lähempänä b) omistaisin auton c) jaksaisin/viitsisin pyöräillä 15 kilsan matkan muulloinkin kuin kesäkelillä.

Kilpailen silloin tällöin, enimmäkseen pienissä salikisoissa. Kilpailen aina itseäni vastaan (jätettäköön tässä kohtaa mainitsematta, että tulokseni ovat sen verran vaatimattomia, että minulla ei yleensä ole mahdollisuutta voittaa muita kuin itseni). Eilen tempasin ensimmäistä kertaa 12 kilon kuulalla. Se on pienen pieni babystep kahvakuulaurheilupiireissä, mutta minulle valtava harppaus. Jännitys ennen kisaa oli valtava. Pidän esiintymisestä, enkä oikeastaan jännitä suoria tv-lähetyksiä tai isoja yleisöjä. Mutta se, että heilutan rautamötikkää muutaman kymmenen ihmisen edessä saa minut aina ihan paniikkiin.

Kahvakuulaurheilusta kilpailulajina saa lisätietoa mm. kahvakuulavaliokunnan sivuilta.  Suosittelen myös Hyvinkään toisen suuren (kirjaimellisesti!) kahvakuulavaikuttajan ja MM-mitalistin Kalle Pyykkösen blogia, girevik.infoa. Kallen käsialaa on myös kahvakuulakisatietokanta, josta löytyy kisatuloksia ja videoita. Suosittelen tutustumaan lajiin! Mutta varoituksen sana: tähän jää helposti koukkuun!

Kisaajat yhteispotretissa. Tehdaspäällikkö Joonas yrittää vaivihkaa poistua kuvasta.
Kisaajat yhteispotretissa. Tehdaspäällikkö Joonas yrittää vaivihkaa poistua kuvasta.
Tempauksessa kuula heilautatetaan jalkojen välistä yhtenäisellä liikkeellä pään yläpuolelle.
Tempauksessa kuula heilautetaan jalkojen välistä yhtenäisellä liikkeellä pään yläpuolelle.
Tempauksen yläasento.
Tempauksen yläasento.
Huh huh, voimille ottaa!

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

3 comments on “Rautaa ilmaan

  1. Paluuviite: Rauta rentouttaa « Totuus löytyy raudasta

  2. Paluuviite: Innostus – Myötämanipuloinnin aakkoset | Pelasta maailma

  3. Paluuviite: Aloittelevan bloggaajan ajatuksia | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: