Tutkimus

Opintovapaata ja artikkelien kirjoittamista

Tutkimustyö on edennyt töiden ohessa. Nyt työn alla on toinen artikkeli, jota kirjoitan yhdessä järjestöjohtamisesta väitelleen Kimmo Lindin kanssa. Tässä osatutkimuksessa tarkastelemme järjestöjohtamisen erityispiirteitä henkilökohtaisten työtavoitteiden avulla. Ensimmäinen, järjestöjohtajien urakertomustyyppejä käsittelevä artikkeli on ollut arviointikierroksella tieteellisessä lehdessä, olen tehnyt toivotut korjaukset ja odottelen mahdollista julkaisupäätöstä.

Julkaisuprosessit ovat hitaita, mutta tutkimuksen tekeminen vie muutenkin aikaa, etenkin kun sitä tekee työn ohessa. Monen muun tavoin intouduin hakemaan aikuiskoulutustukea niin kauan kuin se vielä on mahdollista. Olen kevään ajan osittaisella opintovapaalla. Tavoitteenani on päästä kohta aloittelemaan kolmatta artikkelia. Sen jälkeen seuraavana onkin vuorossa väitöskirjan yhteenveto-osa.

Blogi on ollut hiljaiselolla, kun ajatukset ja ajankäyttö on suuntautunut väikkärihommiin. Viime vuosina olen esitellyt tutkimusta kaksilla tutkimuspäivillä. Sosiologipäivillä pohdin, voisiko järjestöjohtamista ajatella tulevaisuuden työnä: Työryhmäesitys Sosiologipäivillä. Työelämän tutkimuspäivillä esittelin järjestöjohtajien urapolkuja: Työryhmäesitys Työelämän tutkimuspäivillä.

Lukuvinkkejä:
Väitöskirja työn ohessa, onko siinä järkeä? (Nuoren tutkijan elämää -blogi)
Järjestödemokratia ja ammatillinen johtaminen suomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen myytteinä ja seremonioina. (Petri Ruuskasen, Kimmo Lindin ja Juha Peltosalmen artikkeli, 2023)

Photo by Artem Labunsky on Unsplash

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

0 comments on “Opintovapaata ja artikkelien kirjoittamista

Jätä kommentti