Elämä

Nälkäpäivä – apua ja iloa

Nälkäpäivä

Nälkäpäivää vietetään 17.-19.9.2015. Olen menossa kerääjäksi, niin kuin monena vuonna aiemmin. Kerääjänä toimiminen ei tunnu velvollisuudelta, vaan se on oikeasti kivaa.

Minulla on vakipaikkani marketin ovella. On mukavaa katsella ohi kulkevia ihmisiä – sisäinen sosiologini pääsee tekemään empiiristä havainnointia. Fiilis on mukavan leppoinen, sillä harvemmin sitä tulee seisottua paria tuntia paikallaan. Usein tapaan myös tuttuja ja monet tuntemattomatkin jäävät vaihtamaan muutaman sanan.

Tänä vuonna otan ensimmäistä kertaa mukaan myös tyttäreni. Saattaa olla, että kerääjänä toimiminen johdattaa hänet pohtimaan hyvinvoinnin epätasaista jakautumista ja avun erilaisia muotoja. Luvassa lienee siis monia antoisia ja tärkeitä keskusteluja.

Tule kerääjäksi!

Kerääjäksi voi ilmoittautua etsimällä lähimmän lippaidenjakopisteen. Oma osastoni, Punaisen Ristin Härmälän osasto toimii tänäkin vuonna todella joustavasti ja hyödyntää tehokkaasti somea.  Jos ilmoittaa osaston Facebook-tapahtumassa haluavansa kerätä osaston alueella, huolehtivat vapaaehtoiset siitä, että keräyslipas tuodaan suoraan toivomaasi aikaan ja paikkaan. Sopii mainiosti kiireisille ja hetkessä eläville ihmisille.

Lahjoita!

Auttaa voi myös lahjoittamalla rahaa. Perustin blogille oman lippaan. Pääset lahjoittamaan lippaan kuvaa klikkaamalla tai tästä linkistä. Maksu onnistuu nettipankin kautta. Jollekin ehkä tekstari- tai puhelinlahjoitus tuntuu vielä kätevämmältä. Kattavat lahjoitusohjeet löydät Punaisen Ristin sivuilta.

Lipas

Rahaa kerätään katastrofirahastoon. Lahjoittamalla autat Punaisen Ristin vapaaehtoisia auttamaan pakolaiskriisin uhreja paikan päällä niissä maissa, joista turvapaikanhakijat pakenevat. Näitä maita ovat esimerkiksi Syyria ja Etelä-Sudan. Samoin lahjoitukset auttavat myös Kreikassa ja Italiassa, jonne saapuu valtavia määriä suojaa etsiviä ihmisiä.

Mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Suomessa Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla koulutetaan uusia vapaaehtoisia toimimaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten tukena heidän arjessaan. Toimiessani osaston puheenjohtajana organisoimme ystävätoimintaa yksin Suomeen tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden perhekodissa. Jos sinä haluat mukaan osallistua antoisaan ja tarpeelliseen vapaaehtoistoimintaan omalla paikkakunnallasi, lue kolme tapaa auttaa turvapaikanhakijoita.

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

0 comments on “Nälkäpäivä – apua ja iloa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: