Järjestöt

Pienten järjestöjen menestymisen avaimia

SimpukkaMitä haasteita pienillä järjestöillä on? Mistä paukkuja toiminnan kehittämiseen pienillä resursseilla? Näitä asioita pohdittiin SOSTEn ja OK-opintokeskuksen tilaisuudessa.

Anne Ilvonen ja Riitta Kittilä olivat tehneet kyselyn, jonka mukaan pienissä järjestöissä työtä, osaamista ja ideoita riittäisi, mutta ajan ja rahan kanssa on tiukkaa. Jäsenet ikääntyvät, eikä uusia välttämättä tule tilalle. Vapaaehtoistoimintaan halutaan mukaan lyhytaikaisesti ja luottamushenkilöitä on vaikea löytää.

Haasteet Top 5

 • Varainhankinnan kehittäminen
 • Ajanhallinta ja asioiden priorisointi
 • Vapaaehtoisten rekrytointi
 • Viestintä
 • Rahoitus

Omassa puheenvuorossani keskityin haasteiden sijaan mahdollisuuksiin. Tärkeimpänä nostin esiin strategian. Erityisesti silloin, kun resurssit ovat rajalliset, on toiminnan rajaaminen ja suuntaaminen välttämätöntä. Keskustelua herätti kumppanuus – yleisössä pohdittiin, suostuvatko isot järjestöt tasa-arvoisiksi kumppaneiksi. Kannustin pienten järjestöjen edustajia itsevarmuuteen: olkaamme ylpeitä toiminnastamme!

Menestymisen avaimet Top 5 + bonusavain

 • Strategia
 • Kumppanuudet
 • Jatkuva kehitys
 • Sydän mukana
 • Itsevarmuus
 • Bonusavain: Sosiaalinen media

Lue myös: Järjestöjen tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia (kirjoitukseni SOSTEn blogissa)

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

0 comments on “Pienten järjestöjen menestymisen avaimia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: