Järjestöt Some

Vaikuttava someyhteisö

Vaikuttava someyhteisö
Pia Hytönen, Anne Lindfors ja Piritta Seppälä.

Järjestöristeily M/S SOSTE:lla keskusteltiin järjestösomesta. Pidimme Viestintä-Pirittan Piritta Seppälän ja Mielenterveysomaisten Keskusliitto FinFamin Pia Hytösen kanssa Vaikuttava someyhteisö -session. Ohessa oma esitykseni, jossa kerron miten Simpukassa käytetään sosiaalista mediaa.

Tiivistin esitykseni viiteen #järjestösome-vinkkiin:

  • Ota koko organisaatio mukaan.
  • Näytä esimerkkiä, sovi säännöistä.
  • Sopivassa suhteessa suunnittelua ja spontaaniutta.
  • Muista vuorovaikutus: keskustele ja jaa.
  • Älä jätä hyödyntämättä somen mahdollisuuksia.

Yleisö osallistui aktiivisesti keskusteluun ja pohdimme erityisesti sitä, miten kunkin järjestön kohderyhmä vaikuttaa sosiaalisen median käyttöön. Järjestöillä itsellään on paras tieto siitä, mikä toimii oman väen kanssa. Erityisen tarkasti asiaa on syytä pohtia, jos on kyse sensitiivisistä aiheista. Jollekin kohderyhmälle sopii vaikkapa suljettu Facebook-ryhmä, jokun toisen verkkovertaistuki on taas parasta keskittää anonyymiin, vain kirjautuneille käyttäjille näkyvään keskustelufoorumiin.

Taisimme tulla lopputulokseen, että sosiaalinen media ei ole järjestöille mikään autuaaksi tekevä ihmeväline, mutta ei sitä tarvitse turhaan pelätäkään. Olennaista on miettiä, miten somen avulla voisi toteuttaa järjestön strategiaa. Ja se kannattaa muistaa, että järjestösomessakin kannattaa päästää ihmiset ääneen, sillä ihminen on ykkönen, kuten Piritta lopuksi kiteytti.

Vaikuttava someyhteisö -sessio noteerattiin tietysti myös somekanavissa. Tsekkaa siis myös tekemäni Storify-kooste.

1 comment on “Vaikuttava someyhteisö

  1. Paluuviite: Sosiaalinen sosiaalinen media | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: