Johtaminen Työelämä

Kansallinen etätyöpäivä – mukana ollaan!

Etätyö

Neljättä kertaa järjestettävään Kansalliseen etätyöpäivään on ilmoittautunut 300 organisaatiota ja yli 17 000 henkilöä. Simpukka on mukana, totta kai. Etätyöpäivän teemana on tänä vuonna Työn uusi johtajuus, jolla halutaan korostaa paitsi esimiehen osuutta etätyön mahdollistajana, myös jokaisen kykyä oman työn johtamiseen. Tottahan se on, että etätyötä on paha tehdä, jos pomo vastustaa. Meillä Simpukassa etätyö on paitsi sallittua, myös suositeltua, mm. näistä syistä:

  • Kehittävä työote. Suhtaudumme työhön kunnianhmoisesti ja haluamme kehittää Simpukan toimintaa, jotta voisimme toteuttaa perustehtäväämme – tahattomasti lapsettomien hyvinvoinnin edistämistä – entistä paremmin ja laajemmin. Kehittäminen, ideoiminen ja suunnitteleminen ei välttämättä onnistu työpöydän takana, vaan vaatii rauhallisemman ja luovemman ympäristön.
  • Tilaratkaisut ja kustannussäästö. Monien järjestöjen tapaan mekin toimimme niukilla resursseilla. Haluamme käyttää Raha-automaattiyhdistykseltä saamamme avustuksen mahdollisimman kustannustehokkaasti. Niinpä panostamme ennemmin ihmisiin ja toimintaan kuin tiloihin ja seiniin. Viiden henkilön avokonttori toimii, kun kaikki eivät ole joka päivä paikalla. Etätyön eduista hyötyvät rauhallisemman työympäristön muodossa myös toimistolla enemmän viihtyvät työntekijät. Läsnäoloa ja sosiaalista kanssakäymistä toki tarvitaan, joten kerran viikossa pidämme toimistopäivän, jolloin kaikki ovat yhtä aikaa paikalla.
  • Itsenäinen asiantuntijatyö. Simpukan työntekijöiden – niin kuin niin monen tietotyötä tekevän – tärkeimmät työvälineet ovat aivot, läppäri, nettiyhteys ja puhelin. Lopputulos ratkaisee, ei se, kauanko työhön on käytetty aikaa ja missä työ on tehty. Tässä toki vaaditaan Kansallisen etätyöpäivän teemassakin mainittua itsensä johtamista.

Kansallisena etätyöpäivänä teen töitä kotona. Ylen Tampereen radio on muuten tulossa haastattelemaan minua kotitoimistooni, suora lähetys alkaa n. klo 11.30. Ja koska etätyöpäivänä työmatkoihin ei mene aikaa, olen luvannut olla kello 16 läheisen marketin edessä Nälkäpäiväkeräämässä. Etätyö ei ehkä pelasta maailmaa, mutta mukavaa vaihtelua se arkeen tuo.

Lue myös: Etätyö lisää tehokkuutta ja hyvinvointia

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

0 comments on “Kansallinen etätyöpäivä – mukana ollaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: