Elämä

We’re Not Gonna Take It

Mitkä ovat parhaita hetkiä elämässä? Elämäni hyviä hetkiä yhdistää se, että olen saanut kokea ne toisten ihmisten – tuttujen ja tuntemattomien – kanssa. Hääjuhla Taivaankannessa ja Telakalla, Hiljaa toivotut -leffan ensi-ilta, luokkakokous Kaljaasi Ihanalla, ystäväperheen kanssa vietetty meluisa, mutta leppoisa sunnuntai-iltapäivä, satunnainen kohtaaminen kadulla tai kahvilassa.

Parasta elämässä ovat ihmiset ja kohtaamiset. Silti me suomalaiset välttelemme toisiamme: tuijotamme maahan emmekä tervehdi.

Tänään aamubussissa luulin, että jonkun puhelin soi. Pian säveleen yhtyi kuitenkin myös laulu ja oli pakko vilkaista takapenkin suuntaan. Siellä pitkähiuksinen, liekkihuivinen jannu lauloi ja soitti sähkökitaraa. Twisted Sisteriä täydessä aamubussissa! Jannu näytti olevan edellisenä iltana aloitetulla reissullaan, mutta lauloi koko matkan tunteella ja puhtaasti.

Jäädessäni pois bussista kehuin hyvää meininkiä (voi apua mikä täti olen!) ja kiitin aamun piristyksestä.

Kohtaamiset tuovat elämään iloa. Mitäpä jos lopettaisimme kyräilyn ja huomioisimme kanssaihmiset. Katsekontaktista ja hymystä on hyvä aloittaa. Hyvänä päivänä voi jopa uskaltaa vaihtaa muutaman sanan. Koskaan ei tiedä, mitä hyvää ja yllättävää kohtaaminen voi tuoda tullessaan.

Järjestöjen potentiaaliin uskova paremman johtamisen ja työhyvinvoinnin puolestapuhuja. Innostuja ja innostaja, joka harrastaa maailman pelastamista pää pilvissä, mutta jalat maassa. Toiminnanjohtaja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä. Väitöstutkimuksen aiheena järjestöjohtaminen.

3 comments on “We’re Not Gonna Take It

  1. Anu Uhtio

    Hyvä, Anne! Noin ne hommat hoituu; tarttumalla. Jään seuraamaan mielenkiinnolla!

    Anu-kollega

    Tykkää

  2. Paluuviite: Elämänmittainen kiitollisuushaaste | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: