Elämä

Maailmanpelastamisesta

Joku on saattanut miettiä mistä tämä blogi on saanut nimensä. Mitä ihmeen maailmanpelastamista? Nimi tulee CMX:n Pelasta maailma -biisistä, joka on ollut voimabiisini  jo vuosia.

Pelasta maailma

Maailmaa voi pelastaa monella tavalla. Minä haluan elämässäni tehdä merkityksellisiä asioita. Haluan saada aikaan muutosta. Muutos voi olla pieni tai iso, vaikuttaa yhteen ihmiseen, yhteiskuntaan tai koko maailmaan. Minulle maailmanpelastamista ovat työni kansalaisjärjestön toiminnanjohtajana, panostaminen esimiehenä toimimiseen, vapaaehtoistyö, asukasaktiivisuus, mahdollisimman hyvänä kasvattajana, puolisona ja läheisenä oleminen. Maailmanpelastamiseeni kuuluvat myös arjen eettiset ja ekologiset valinnat. Melko pieniä asioita kaikki.

Ei, en luule olevani mitenkään parempi ihminen. Nämä ovat minun valintojani. Motiivini ei ole arvostuksen ja kiitoksen saaminen tai taivaspaikan lunastaminen. En toimi pyyteettömästi, vaan toimintaani ohjaa sisäinen palo. Saan paljon enemmän kuin annan. Onnekseni ympärilläni on ihmisiä, joilla on samankaltainen elämäntapa.

Arvostan myös toisenlaisia valintoja. Joku pelastaa maailmaa panostamalla bisnekseen: luomalla työpaikkoja ja tuottamalla elämänlaatua parantavia tuotteita. Joku pistää kaikki paukkunsa kotielämään ja lasten kasvatukseen. Joku haluaa olla huippu-urheilija voidakseen edistää tervettä elämäntapaa ja viedäkseen kotimaataan maailmankartalle. Joku osoittaa henkensä kaupalla mieltään kriisialueilla. Joku joutuu vankilaan luonnonsuojelun takia.

Tee se jo tänään

Maailmaan mahtuu ihan liikaa miettimistä, pohtimista, jahkailua: panostan vapaaehtoistoimintaan sitten kun lapset ovat isompia, työkiireet helpottavat, kun koti on remontoitu. Tuleeko täydellistä ajoitusta koskaan?

Oma tapani on innostua ja pistää heti tuulemaan. En kestä valittamista. Jos joku asia on huonosti, pitää sille tehdä jotakin tai olla hiljaa. Tämä pätee työpaikallakin: jos työssään ei viihdy, on otettava vastuu ja tehtävä parannusehdotuksia. Jos ei ole tähän valmis, kannattaa etsiä uusi työpaikka. On väärin rankaista asiakkaita tai työkavereita jatkuvalla mököttämisellä.

Aikaa on rajallisesti. Jokainen päivä voi olla viimeinen. On elettävä huolella. Ainutlaatuista elämää ei kannata tuhlata. Tee nyt heti se, mistä olet aina haaveillut. Ota ensimmäinen askel. Pidä huoli, että elämäsi ei ole pelkkää ajautumista.

Tee jotakin mahdotonta

Lannistajia ja epäilijöitä riittää aina. Ei kannata alistua, vaan pitää uskoa itseensä. Jokainen meistä voi tehdä jotakin mahdotonta, jotakin sellaista, mitä kukaan ei olisi uskonut. Mahdoton voi olla jotain isoa tai pientä, näkyvää tai näkymätöntä.

Minä haluaisin tehdä paljon enemmän, tehdä jotain oikeasti mahdotonta. Ehkä jonakin päivänä teenkin.

3 comments on “Maailmanpelastamisesta

  1. Paluuviite: Elämällä on tarkoitus | Pelasta maailma

  2. Paluuviite: Elämänmittainen kiitollisuushaaste | Pelasta maailma

  3. Paluuviite: Pelasta maailma 1 vee – Näin perustin blogin | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: